Klassieke muziek moet ouderen naar park Kortrijk lokken

Maurice Ravel

In het Begijnhofpark in het Belgische Kortrijk is sinds woensdagmiddag klassieke muziek te horen. De muziek moet het park aantrekkelijk maken voor jong én oud. In verschillende Belgische kranten wordt gespeculeerd dat de klassieke muziek door de West-Vlaamse stad eigenlijk ingezet wordt tegen hangjongeren.

Het project werd geopend met het stuk Le jardin féerique (De toverachtige tuin) van deFranse componist Maurice Ravel (1875-1937). De laatste tijd werd het Begijnhofpark vooral bezocht door jongeren. Wat het stadsbestuur van Kortrijk betreft blijven die jongeren komen, maar gaan ook ouderen vanaf nu wat vaker een bezoek brengen aan het park.

- advertentie -

Verschillende inwoners van Kortrijk hebben de laatste jaren geklaagd over overlast door hangjongeren in het park. Ze zouden onder meer rommel maken en zorgen voor geluidsoverlast.

De komende tijd zal er steeds van tien uur ’s ochtends tot zonsondergang muziek te horen zijn in het historische historische Begijnhofpark. De klassieke muziek wordt doorgegeven door de radiozender Klara Continuo. Over een maand wordt het project geëvalueerd.


PhotoClec-projectPas na de dekolonisatie na de Tweede Wereldoorlog ging…
Foto: Museum van de Twintigste EeuwHet Museum van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: