Dark
Light

Klassieke muziek moet ouderen naar park Kortrijk lokken

Auteur:
1 minuut leestijd

Maurice Ravel
In het Begijnhofpark in het Belgische Kortrijk is sinds woensdagmiddag klassieke muziek te horen. De muziek moet het park aantrekkelijk maken voor jong én oud. In verschillende Belgische kranten wordt gespeculeerd dat de klassieke muziek door de West-Vlaamse stad eigenlijk ingezet wordt tegen hangjongeren.

Het project werd geopend met het stuk Le jardin féerique (De toverachtige tuin) van de



Franse componist Maurice Ravel (1875-1937). De laatste tijd werd het Begijnhofpark vooral bezocht door jongeren. Wat het stadsbestuur van Kortrijk betreft blijven die jongeren komen, maar gaan ook ouderen vanaf nu wat vaker een bezoek brengen aan het park.

Verschillende inwoners van Kortrijk hebben de laatste jaren geklaagd over overlast door hangjongeren in het park. Ze zouden onder meer rommel maken en zorgen voor geluidsoverlast.

De komende tijd zal er steeds van tien uur ’s ochtends tot zonsondergang muziek te horen zijn in het historische historische Begijnhofpark. De klassieke muziek wordt doorgegeven door de radiozender Klara Continuo. Over een maand wordt het project geëvalueerd.


Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×