Kleurenfoto’s van The Beatles in Blokker opgedoken

Vijftig jaar na dato zijn er 32 kleurenfoto’s gevonden van het enige optreden dat The Beatles in Nederland gaven. EenVandaag toonde maandagavond enkele van deze foto’s, die binnenkort gepubliceerd worden in een boek.

The Beatles in Blokker (Stichting The Beatles in Blokker)

The Beatles in Blokker (Stichting The Beatles in Blokker)


In 1964 werd het West-Friese dorpje Blokker landelijk bekend doordat The Beatles er optraden. De Britse popgroep trad op in het gebouw van de plaatselijke groenteveiling. Drummer Ringo Starr was overigens niet aanwezig. Hij miste het concert omdat hij last had van ontstoken amandelen. Sessiedrummer Jimmy Nicol verving hem.

De onlangs opgedoken foto’s werden gemaakt tijdens het middagconcert (’s avonds werd er ook opgetreden) waarbij tussen de 2500 en 3000 mensen aanwezig waren. En dat is bijzonder want er was plek voor 7000 man. Het eerste concert van The Beatles was dus niet uitverkocht. Viel het dan toch wel mee met die historische Beatle-hysterie?

Boek

Stichting The Beatles in Blokker kreeg de kleurenfoto’s onder meer via Marktplaats in bezit. Het boek met daarin de bijzondere foto’s wordt op 6 juni officieel uitgebracht. Het is dan exact vijftig jaar geleden dat The Beatles in Blokken optraden.

- advertentie -

EenVandaag over het optreden van The Beatles en de kleurenfoto’s:

sitestat

Foto’s: Stichting The Beatles in Blokker

De verloren gewaande Mendelsohn-compositie (Christies)
In Londen is deze week een verloren gewaand muziekstuk van de Duitse…
Ramses, de vierdelige dramaserie over de jonge jaren van artiest Ramses Shaffy,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: