KLM en Rijksmuseum sluiten partnership

KLM Boeing 777-200ER (cc - Patrick Cardinal)

KLM Boeing 777-200ER (cc – Patrick Cardinal)

Het Rijksmuseum en de KLM hebben vrijdag een partnerschap gesloten. De komende twee jaar sponsort de luchtvaartmaatschappij zowel het transport van zowel museumcollectie als museummedewerkers.


De samenwerkingsovereenkomst werd vrijdag ondertekend door president-directeur Camiel Eurlings van KLM en Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Eurlings:

‘Samen zetten wij ons in voor het behoud van Nederlands cultureel erfgoed en de wereldwijde promotie ervan. Dat sluit naadloos aan bij de promotie van Nederland als toeristische en zakelijke bestemming, die KLM al 95 jaar doet.”

In 2012 en 2013 verzorgde KLM ook al het vervoer van De Brieflezende Vrouw van Johannes Vermeer uit 1663 naar drie continenten waar het schilderij een belangrijk bruikleen was op diverse tentoonstellingen over de Hollandse Gouden Eeuw.

Museumnacht Den Haag
Museumnacht Den HaagDe Museumnacht heeft net als vorig…
Beeldje van de 'zwarte farao' (RMO)
De twee faraobeelden. Links farao Ninetjer en rechts…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: