Koelmans graphic novel over de Grote Oorlog

Afbeelding: Luuk Koelman

Ruim een jaar geleden maakte columnist Luuk Koelman bekend een graphic novel over de Eerste Wereldoorlog te gaan maken. De eerste honderd pagina’s van de graphic novel zijn inmiddels af, in klad.

Koelman, die zelf de verschillende slagvelden van de Grote Oorlog bezocht, wil dat de graphic novel uiterlijk in 2014 klaar is. Het is dan honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

Omdat hij zelf naar eigen

- advertentie -

Pagina 1-2 (koelman.com)

Pagina 3-4 (koelman.com)

Pagina 5-6 (koelman.com)

Pagina 7-8 (koelman.com)

zeggen geen groots tekenaar is, maakt Koelman onder meer gebruik van Photoshop en een tekentablet. Foto’s en stills uit de periode 14-18 worden door hem bewerkt. Over de eerste honderd pagina’s zegt hij:

Het is nog een allegaartje, vind ik. Er zitten aardige pagina’s bij, er zit prut bij.

Koelman hoopt dat de graphic novel uiteindelijk een soort prentenboek voor volwassenen wordt.

Klik op de afbeeldingen links voor een grotere versie van de eerste kladpagina’s van de graphic novel.

Spoorwegfort Duffel - Foto: Rita Steyaert, Onroerend ErfgoedDe Vlaamse…
Verkade, sinds 1886Koninklijke Verkade bestaat al 125 jaar en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: