Komrij-tentoonstelling bij Letterkundig Museum

Letterkundig Museum

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft naar aanleiding van het overlijden van Gerrit Komrij een kleine tentoonstelling over de criticus, columnist, toneelschrijver, dichter en romanschrijver samengesteld.

Gerrit Komrij, een van de bekendste dichters- advertentie -

Gerrit Komrij – Foto: CC/Anna Ietswaart

van Nederland, overleed donderdag op 68-jarige leeftijd. Twee jaar geleden droeg de schrijver zijn archief over aan het Letterkundig Museum. Dat archief bestaat onder meer uit handschriften uit Komrij’s vroege dichtbundels zoals Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten (1968), Tutti-Frutti (1972) en Fabeldieren (1979). Verder verwierf het museum het van aantekeningen voorziene typoscript van Komrijs’ roman Over de bergen (1990).

Ook bevat het overgedragen archief documenten uit de tijd dat Komrij de leiding had over de Nederlandse tak van de literaire erotische uitgeverij Olympia Press.

In de tentoonstelling worden ook diverse foto’s en karikaturen van de schrijver getoond.

In de Nationale Schrijversgalerij hangen permanent de portretten die Theo Daamen en Marjolein Innemée van Komrij maakte.

rijksmuseum-tekening-pieter-lastman
De tekening van Pieter Lastman Het Rijksmuseum Amsterdam heeft…
La Seine, Le Matin (Saint Ouen) - Charles Angrand,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: