Koning aanwezig bij première theatervoorstelling ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Koning Willem-Alexander woont op 8 mei de première van de nieuwe theatervoorstelling over het leven van Anne Frank bij. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat bekendgemaakt.

De voorstelling over Anne Frank is geschreven door schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher. Het stuk is gebaseerd op de dagboeken die Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf haar onderduikadres schreef.

De theatervoorstelling gaat niet alleen over de ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Anne Frank, maar laat ook haar ontwikkeling als schrijfster zien. Voor de theatervoorstelling is in Amsterdam speciaal een nieuw theater gebouwd.

Loe de Jong met de complete serie 'Het Koninkrijk' - NIOD
Loe de Jong met de complete serie 'Het…
[caption id="attachment_19814" align="alignleft" width="265"] Koopvaardij in oorlogstijd - Foto: NIODPrinses Margriet heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: