Koning opent het nieuwe Nationaal Militair Museum

Het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) op de voormalige vliegbasis Soesterberg, wordt begin volgende maand geopend door koning Willem-Alexander. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat bekendgemaakt.


In het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) zijn de collecties van het Legermuseum in Delft en het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg samengevoegd.

Het nieuwe museum ligt in Park Vliegbasis Soesterberg, dat vroeger gebruikt werd door de militaire luchtvaart.

Zes themaruimtes

Het NMM toont de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. Er is aandacht voor persoonlijke verhalen van militairen en voor de uitgebreide collecties van de landmacht en de luchtmacht. Naast grote objecten zoals tanks en vliegtuigen zijn er zes themaruimtes waar de verschillende aspecten van de krijgsmacht aan bod komen.

- advertentie -

De opening vindt plaats op donderdag 11 december. Na de officiële opening krijgt koning Willem-Alexander een rondleiding door het museum.

Intocht van St. Nicolaas, Kleurenlitho, druk Emrik en Binger, uitgave I. de Haan, Haarlem, ca. 1870 (Rijksmuseum)
Bij het Rijksmuseum in Amsterdam is vanaf vandaag een serie prenten te…
Gezicht in de Nieuwe Kerk met memorietafel van Adriaen Teding van Berkhout (Prinsenhof)
Museum Prinsenhof Delft heeft een crowdfundingsactie opgezet om een bijzonder zeventiende-eeuws schilderij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: