Koning Willem III: Seks, macht, geweld

De vierde aflevering van de televisieserie Het Koninkrijk stond in het teken van koning Willem III. Een aflevering over seks, macht en geweld.

Koning Willem III

Koning Willem III

Koning Willem III regeerde van 1849 tot zijn dood in 1890. Vanwege zijn opvliegende karakter werd hij ook wel ‘Koning Gorilla’ genoemd. De koning bracht de monarchie aan het wankelen. Hij had maar weinig op met de grondwet en maakte bijna een sport van het beledigen van ministers.

Arjan Nieuwenhuizen, regisseur van Het Koninkrijk:

“Willem III was een rare koning. Hij had een huis in Zwitserland waar hij naakt rondliep. Het was een driftige man die, als hij kwaad was, de hele inboedel kort en klein sloeg”

Titel van de vierde aflevering van de serie luidt Op een haar na. Dit slaat onder meer op het feit dat er onder Willem III bijna een einde aan de monarchie kwam. Doordat de kinderen en vrouw van de koning waren overleden was er lange tijd namelijk geen erfopvolging.

- advertentie -

Bekijk de aflevering hieronder:

Het voormalige jongensinternaat in Zeist (CC)
Het voormalige jongensinternaat in Zeist (CC)Het internaat is…
De spreuk Arbeit macht frei op de toegangspoort van Auschwitz I - CC
Wanneer romanschrijvers ervoor kiezen historische personages in hun boek een rol te…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: