Koningin heropent gerestaureerd Slot Oranienbaum

Slot Oranienbaum – Foto: CC/Doris Antony

Koningin Beatrix heeft woensdag een tentoonstelling geopend in het gerestaureerde Slot Oranienbaum in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. De vorstin opende de tentoonstelling, getiteld Dutch Design – Huis van Oranje, samen met de Duitse bondspresident Joachim Gauck.

Met de opening van de tentoonstelling zijn nieuw gerestaureerde delen van het Duitse slot weer opengesteld voor het grote publiek. De komende maanden worden er werken tentoongesteld vanNederlandse vormgevers, waaronder Viktor & Rolf, Hella Jongerius, Iris van Herpen en Piet Hein Eek. De tentoonstelling is nog tot eind september te zien.

- advertentie -

Slot Oranienbaum werd in de zeventiende eeuw eeuw gebouwd voor Henriëtte Catharina van Nassau (1637-1708), dochter van stadhouder Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

Het barok vormgegeven slot is ontworpen door de Nederlandse architect Cornelis Ryckwaert (1652-1693).

Omslag van het cultuurplanadvies De Rotterdamse Raad voor Kunst…
Oude Russische plantendatabase herontdektNederlandse en Russische wetenschappers hebben onlangs…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: