Dark
Light

Koningin ontvangt publicatie prehistorische grafheuvels Kroondomein Het Loo

Auteur:
1 minuut leestijd

Iron Age Echoes
Koningin Beatrix heeft vrijdag op Paleis Huis ten Bosch een publicatie in ontvangst genomen met opgravingsresultaten van prehistorische grafheuvels op Kroondomein Het Loo. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dat bekendgemaakt.

De publicatie is tot stand gekomen onder leiding van archeoloog dr. David Fontijn van Universiteit Leiden, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op Kroondomein Het Loo hebben archeologen bij de ‘Echoput’ twee prehistorische grafheuvels opgegraven van rond 300 voor Christus. In de bossen van het Kroondomein liggen tientallen prehistorische grafheuvels. Dergelijke grafheuvellandschappen komen in heel Europa voor.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×