Koningin ontvangt publicatie prehistorische grafheuvels Kroondomein Het Loo

Iron Age Echoes

Koningin Beatrix heeft vrijdag op Paleis Huis ten Bosch een publicatie in ontvangst genomen met opgravingsresultaten van prehistorische grafheuvels op Kroondomein Het Loo. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dat bekendgemaakt.

De publicatie is tot stand gekomen onder leiding van archeoloog dr. David Fontijn van Universiteit Leiden, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op Kroondomein Het Loo hebben archeologen bij de ‘Echoput’ twee prehistorische grafheuvels opgegraven van rond 300 voor Christus. In de bossen van het Kroondomein liggen tientallen prehistorische grafheuvels. Dergelijke grafheuvellandschappen komen in heel Europa voor.

- advertentie -
amsterdam-historische-straten
Historische straatnamen AmsterdamAmsterdam heeft in de loop der eeuwen…
Milt Campbell, de atleet die als eerste donkere Amerikaan olympisch goud won…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: