Koningin opent Philips Museum in Eindhoven

Foto: Phlips Museum

Koningin Beatrix opent op vrijdag 5 april het nieuwe Philips Museum in Eindhoven. De Rijksvoorlichtsdienst heeft dat bekendgemaakt.

Het Philips Museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. Hier werd in 1891 de eerste gloeilamp geproduceerd. Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven en heeft een glazen galerij en nieuwe ingang gekregen.


De expositie in de grondig gerenoveerde fabriek vertelt bezoekers het verhaal van de onderneming vanaf de start tot en met toekomstige innovatieve ontwikkelingen. Hans de Jong, CEO van Philips Benelux:

- advertentie -

De tentoonstelling geeft een fascinerend beeld van de rijke historie van onze onderneming en toont ook innovaties die in de toekomst een bijdrage zullen gaan leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld.

Op 6 april gaat het museum open voor publiek.

Na de officiële opening krijgt koningin Beatrix een rondleiding door het nieuwe museum. Vervolgens wordt er nog een bezoek gebracht aan de High Tech Campus Eindhoven.

Gerelateerde boeken:

Museumprijs 2013De genomineerden voor de Museumprijs 2013 zijn bekend.…
Meisje met de parel - Johannes Vermeer (Mauritshuis)
Meisje met de parel - Johannes Vermeer, ca. 1665Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: