‘Koninklijke toast’ uit 1981 geveild

De koninklijke toast – Foto: Hansons Auctioneers

Er worden geregeld bijzondere objecten geveild. Deze week was dat ook het geval. Een verzamelaar betaalde bij een veiling bijna 330 euro voor een stuk toast dat prins Charles op tafel had staan op de dag dat hij met prinses Diana trouwde.

Prins Charles had op die ochtend in 1981 kennelijk niet zo heel erg veel honger. Hij liet het stukje toast namelijk staan. De moeder van een bediende zag het stuk toast liggen op een dienblad in de gang van het paleis. Ze besloothet mee te nemen, als aandenken.

- advertentie -

Donderdag werd het stukje toast geveild bij Hansons Auctioneers in Londen. Het bracht 361 pond op. Omgerekend is dat ongeveer 295 euro. De eigenaresse besloot de toast te verkopen nadat ze had gezien met hoeveel trots de Bitten naar het huwelijk prins William en prinses Kate hadden gekeken.

Wie het stuk toast heeft gekocht is niet bekendgemaakt. Of het werkelijk om een stuk toast ging dat bij prins Charles op tafel heeft gestaan was volgens het veilinghuis niet na te gaan.

Maurice RavelIn het Begijnhofpark in het Belgische Kortrijk is…
De hut van Robert Falcon ScottGoogle heeft onlangs bijzondere…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: