Koninklijke wachtkamer Baarn heropend

Koninklijke wachtkamer in Baarn (Still NOS)

Koninklijke wachtkamer in Baarn (Still NOS)

Vrijdag is de koninklijke wachtkamer in Baarn heropend. De wachtkamer is de afgelopen tijd door de NS gerestaureerd. Hij staat nog altijd ter beschikking van de koning en zal daarom niet vaak te bezoeken zijn voor het grote publiek.


De koninklijke wachtkamer in Baarn is de laatste van vier wachtkamers die door de NS zijn gerestaureerd. Eerder werden de koninklijke wachtkamers van de stations Amsterdam CS, Den Haag Hollands Spoor en Utrecht al onder handen genomen.

In Baarn is onder meer een verlaagd plafond verwijderd zodat er weer plaats is voor de oorspronkelijke versieringen. Eind april werd de ruimte in bijzijn van prinses Beatrix al opgeleverd. Afgelopen vrijdag kon de pers een kijkje komen nemen.

De wachtkamers werden allemaal in de tweede helft van de negentiende eeuw ingericht. Twee jaar geleden werd er een website gelanceerd waarop de vier koninklijke wachtkamers met 360 graden-foto’s helemaal te bekijken zijn.

- advertentie -

Koninklijke wachtkamer Baarn geopend

Jean-Luc Dehaene - ccDe Belgische oud-premier Jean-Luc Dehaene…
Argentinosaurus, een dinosaurus waar de Titanosaurus erg op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: