Kostbaar stilleven Vincent van Gogh onder de hamer

Bij veilinghuis Sotheby’s in New York wordt volgende maand een stilleven geveild dat Vincent van Gogh enkele weken voor zijn dood maakte. Het gaat om het werk Vaas met rode klaprozen en madeliefjes.

Sotheby’s verwacht dat het werk maar liefst 39 miljoen euro op zal brengen. Volgens kenners gaat het om een van de belangrijkste stillevens die de afgelopen dertig jaar zijn geveild.

Van Gogh maakte het werk in 1890 in het huis van zijn vriend Dr. Paul Gachet in Auvers-sur-Oise. Korte tijd later schoot de kunstenaar zichzelf met een revolver in de borst. Waarschijnlijk was het schilderij eerst eigendom van Paul Gachet. Die zou het gekregen hebben van de kunstenaar.

In de jaren twintig van de vorige eeuw belandde het werk in Amerika waar het werd geschonken aan de Albright-Knox Art Gallery in Buffalo. De afgelopen twintig jaar maakte het stilleven onderdeel uit van een privécollectie.

- advertentie -

Voordat het kunstwerk op 4 november onder de hamer gaat wordt het nog getoond in Hong Kong en in Londen.

Tekening van Huygens (Rembrandthuis)
Museum Het Rembrandthuis toont dit najaar vijfenzeventig zeventiende-eeuwse tekeningen afkomstig uit Leiden,…
Graaf Hendrik III van Nassau
Foto: RijksmuseumIn de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: