Kranslegging bij Indische plaquette

In het Tweede Kamergebouw wordt aankomende zondag weer een krans gelegd bij de Indische plaquette.

De kranslegging vindt plaats ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. De bijeenkomst begint met een korte toespraak van de voorzitter van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945, Jan-Kees Wiebenga. Deze stichting organiseert ieder jaar op 14 augustus de besloten herdenking in het Tweede Kamergebouw.Na de toespraak van Jan-Kees Wiebenga spreekt Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Samen met de voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf, legt zij hierna namens de Staten-Generaal een krans bij de Indische plaquette.

- advertentie -

Op maandag 15 augustus staat Nederland stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Aan de oorlog kwam op 15 augustus 1945 een eind door de capitulatie van Japan.

De bronzen Indische plaquette in het Tweede Kamergebouw werd op 15 augustus 1985 onthuld ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië.

Monument Mortsel - Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister van…
Indisch Monument in Den HaagBij het Indisch Monument in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: