Kroniek van Vlaanderen (ca. 1500-1510)

Expositie Topstukken KB

Dit handschrift werd in het begin van de zestiende eeuw geschreven in West-Vlaanderen. Het bevat een bewerking van de Excellente cronike van Vlaenderen van Anthonis de Roovere (ca. 1430-1482).

Het boek beschrijft de periode vanaf 621 en is uitgebreid tot met het jaar 1494. De afbeelding toont Ydonea, de dochter van de zevende-eeuwse Frankische koning Clotharius I. Zij wordt ontvoerd, maar uiteindelijk gered door haar toekomstige echtgenoot Liederic.

De afbeelding van koningsdochter Ydonea, reizend in een huifkar, kunt u desgewenst laten printen op een luxe kaartenset, posters, canvas, plexiglas of aluminium. Zie: www.kb.nl/webwinkel

Vorige topstukVolgende topstuk

- advertentie -
Anthonis de Roovere, Kroniek van Vlaanderen, ca. 1500-1510

Anthonis de Roovere, Kroniek van Vlaanderen, ca. 1500-1510

 

Expositie Topstukken KB

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: Album amicorum van Jacoba Cornelia Bolten. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Miniatuurhandschrift met 48 wonderen, ca. 1540
Miracoli del B. Anthonio Pellegrino. Handschrift, Italië, ca.…
[caption id="attachment_42058" align="alignnone" width="800"] Tweelingband, ca. 1725Deze zogenaamde ‘tweelingband’ bestaat uit twee…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: