Kunsthal Rotterdam slachtoffer kunstroof

Kunsthal Rotterdam

Uit de Kunsthal in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag verschillende kunstwerken gestolen. De politie wil nog niet zeggen om hoeveel en welke werken het precies gaat. Ook is nog niet duidelijk hoe de dieven het pand zijn binnengekomen.

De gestolen werken maakten onderdeel uit van een tentoonstelling die ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van de Kunsthal was georganiseerd.


In die tentoonstelling zijn werken te zien uit de zogenaamde Triton Foundation. Het gaat onder meer om werken van beroemde kunstenaars als Pablo Picasso, Karel Appel, Andy Warhol, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan.

- advertentie -

Uit een foto die een ANP-fotograaf in het museum heeft gemaakt, wordt afgeleid dat in ieder geval het werk Het lezende meisje van Matisse is gestolen.

Bij de politie kwam kort na drie uur ’s nachts een melding binnen. De recherche en forensische experts doen momenteel onderzoek. Er worden onder meer camerabeelden verzameld en er wordt contact gezocht met mogelijke getuigen. Vanwege de diefstal is de Kunsthal dinsdag gesloten voor het publiek.

Lees ook: Deze zeven schilderijen zijn gestolen uit de Kunsthal (foto’s)

mondriaan-schatgraven
Detail van het ontdekte schilderij Bij opnames van het…
kunsthal-rotterdam-diefstal-still
Detail van het gestolen werk van MatisseUit de Kunsthal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: