Kunstwerk gestolen uit Zaans Museum

Storm op Zee – Jan van der Linden

Een onbekende heeft woensdag een kunstwerk gestolen uit het Zaans Museum in Zaandam. Het gaat om een werk van Jan van der Linden dat onderdeel uitmaakte van de tentoonstelling HollAnders. Kunstenaars met een beperking geïnspireerd door de Zaanstreek.

Het werk, getiteld Storm op zee, werd hardhandig uit de borging getrokken en vervolgens meegenomen. De HollAnders-tentoonstelling bevat werk van veertig kunstenaars met een beperking. Ze werkten een jaar lang aan kunstwerken die een raakvlak hebben met de collectie van het Zaans Museum en het karakteristieke, Hollandse landschap van de Zaanstreek.

De kunstenaars werken als dagbesteding in het atelier ‘Jans Pakhuys’ in Amersfoort, dat deel uitmaakt van de zorginstelling Amerpoort. De opbrengst van de verkooptentoonstelling komt ten goede aan dit zorgproject.

- advertentie -

Het Zaans Museum neemt naar aanleiding van de diefstal extra beveiligingsmaatregelen en hoopt dat de persoon die het werk stal, dit weer naar het museum zal terug brengen.

De Teekenschool - Foto: Rijksmuseum / Arie de LeeuwDe…
mondriaan-schatgraven
Detail van het ontdekte schilderij Bij opnames van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: