Kunstwerk John Constable aangevallen door bezoeker National Gallery

The Hay Wain – John Constable, 1821

In de National Gallery in Londen is vrijdag een negentiende-eeuws schilderij van John Constable door een bezoeker aangevallen.

Een man, die volgens Britse media waarschijnlijk verbonden is aan de actiegroep Fathers4Justice, plakte een foto van een kleine jongen op het schilderij The Hay Wain uit 1821. Fathers4Justice zet zich in voor vaders die geen contact mogen hebben met hun kinderen.

Volgens de National Gallery is het meesterwerk niet blijvend beschadig. Het olieverfschilderij wordt inmiddels ook weer tentoongesteld. Op het beroemde schilderij is een landschap in Suffolk te zien met een hooiwagen die in een riviertje staat.

De man die het schilderij met een foto beplakte is gearresteerd.

Gerelateerde boeken:

De Zwarte BladzijdeBij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is sinds…
Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit – Foto: Bijzondere Collecties
Slavinnen op een tekening van Pierre Jacques Benoit -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: