Laat-Romeinse goudschat gevonden in Limburg

Vroegmiddeleeuwse muntschat die onlangs in Utrecht werd gevonden (RCE)

Vroegmiddeleeuwse muntschat die onlangs in Utrecht werd gevonden (RCE)

Op een akker in het Limburgse Echt is onlangs een bijzondere Laat-Romeinse goudschat gevonden. De Vrije Universiteit heeft dat donderdag bekendgemaakt. Tijdens een persconferentie in het Limburgs Museum wordt de vondst vrijdag officieel gepresenteerd.


De goudschat dateert uit het begin van de vijfde eeuw. Volgens archeologen van de universiteit gaat het om een voor Nederland unieke combinatie van gouden munten en kapot geknipt zilveren vaatwerk. Het zou gaan om een “sleutelstuk voor ons begrip van de eindfase van het Romeinse gezag in Nederland, rond het jaar 411 na Christus”.

>>> Lees hier meer over deze bijzondere vondst <<<

Still Omroep Brabant
Still Omroep BrabantIn het oude stadje Ravenstein in…
Ingekleurde leeuwenhoroscoop van Nemrud Dagi
Kopie van de leeuwenhoroscoop in Allard PiersonOp Nemrud…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: