Laatste Amerikaanse WOI-veteraan overleden

Frank Buckles op 106-jarige leeftijd

Frank Buckles, de laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is zondag op 110-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

Frank Buckles trad op 16-jarige leeftijd

Buckles op 16-jarige leeftijd

toe tot het Amerikaanse leger terwijl de wet eigenlijk voorschreef dat men pas op 18-jarige leeftijd in dienst mocht. Buckles bestuurde ambulances aan het Westelijk Front. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gevangen genomen door de Japanners. Hij verbleef vervolgens drie jaar in een kamp.De afgelopen jaren maakte de beroemde veteraan zich in Amerika hard voor de oprichting van een nationaal monument ter nagedachtenis aan de ruim 100.000 Amerikanen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

- advertentie -

Begin deze maand vierde de Amerikaan zijn 110e verjaardag. Frank Buckles werd vele malen onderscheiden. Zo ontving hij in 1999 uit handen van de Franse president Jacques Chirac bijvoorbeeld de Légion d’honneur, de hoogste onderscheiding van Frankrijk.

Documentaire over de Amerikaanse veteraan:

Voor de nieuwe museumopstelling heeft het Rijksmuseum in Amsterdam een bijzonder vliegtuig…
Tom Schilling als Adolf HitlerIn de Duitse bioscopen is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: