Laatste expeditielid Mount Everest overleden

Mount Everest

De Nieuw-Zeelander George Lowe, een van de deelnemers aan de beroemde expeditie naar de top van de Mount Everest in 1953, is woensdag op 89-jarige leeftijd overleden.

Zijn landgenoot Sir Edmund Hillary werd in 1953 in één klap wereldberoemd doordat hij toen, samen met de Nepalese sherpa Tenzing Norgay, de top van de Mount Everest bereikte. George Lowe maakte onderdeel uit van deze expeditie.


Twee jaar voordat het hoogste punt van de berg werd bereikt, verkende Lowe en Sir Edmund Hillary de Mount Everest al.

- advertentie -

Toen zijn landgenoot in 1953 naar beneden kwam zou hij tegen Lowe hebben gezegd:

Well, George, we knocked the bastard off.

George Lowe was het laatste nog levende lid van de expeditie. Na de beroemde tocht regisseerde hij de film The Conquest of Everest. Later dit jaar verschijnt onder dezelfde titel een boek van zijn hand over de beroemde Everest-expeditie.

Gerelateerde boeken:

Foto: marianunez.nlMomenteel reist de musical Maria Nuñez, asielzoekster in…
kampen-1652-blaeu
De Kamper kogge op zee - Foto: ArcheoProjecten Een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: