De laatste honderd dagen van JFK

De laatste honderd dagen van JFK - Thurston Clarke
De laatste honderd dagen van JFK – Thurston Clarke
Vijftig jaar na zijn dood is de legende van John F. Kennedy nog altijd springlevend. Volgens Thurston Clarke komt dat door de verwachting die hij voor velen belichaamde.

Clarke toont ons een man die op het punt stond een uitzonderlijke belofte in te lossen. Tijdens zijn laatste honderd dagen was Kennedy’s persoonlijke en politieke leven in grote beroering. Hij verloor een kind, de Koude Oorlog was op zijn hoogtepunt. In de laatste maanden van zijn leven nam hij een aantal baanbrekende politieke beslissingen. Hij erkende de invloed van Martin Luther King, tekende het Beperkt Kernstopverdrag en twijfelde steeds meer aan de Amerikaanse militaire betrokkenheid in Vietnam. Had hij tijd van leven gehad, dan was die oorlog mogelijk eerder beëindigd.

Clarke verklaart waarom het verdriet over de moord op JFK nog altijd voortduurt. De centrale vraag in De laatste honderd dagen van JFK is dan ook niet wie hem vermoordde, maar wie Kennedy op het moment van zijn dood was en wat zijn voltooide presidentschap voor Amerika en de wereld zou kunnen hebben betekend.

Thurston Clarke (1946) is historicus, schrijver en journalist. Hij schreef tal van boeken waaronder de bestseller Lost Hero: The Mystery of Raoul Wallenberg (1982) en het beroemde Pearl Harbor Ghosts (1991). Beide boeken vormden de basis voor gelauwerde televisieseries.

De laatste honderd dagen van JFK - Thurston Clarke
ISBN: 9789023476696
Uitgever: Bezige Bij
Paperback, 400 pagina´s
Prijs: € 29,90

Bestel dit boek bij:

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Geïnteresseerd in geschiedenis?
Download onze gratis app!