Laatste notitieboek Jim Morrison onder de hamer

Pagina's uit het notitieboekje van Jim Morrison - Afb: .profilesinhistory.com

Pagina’s uit het notitieboekje van Jim Morrison – Afb: .profilesinhistory.com

In Los Angeles worden volgende maand een groot aantal bijzondere objecten uit de Rock & Roll-geschiedenis geveild, waaronder een notitieboekje van Jim Morrison, zanger van de legendarische band The Doors.

Jim Morrison in 1969 - Foto: Elektra Records

Jim Morrison in 1969 – Foto: Elektra Records


Het gaat om een honderd pagina’s tellend notitieboekje dat de zanger in 1971 bijhield, kort voordat hij in een hotel in Parijs om het leven kwam. Het boekje bevat onder meer verschillende gedichten. Het veilinghuis verwacht dat het notitieboekje tussen de 200.000 en 300.000 dollar op zal brengen.

Het boekje is afkomstig uit de collectie van zanger Graham Nash die het in de jaren tachtig cadeau kreeg van zijn voormalige manager Bill Siddons. Hij was dichtbij Morrison toen die op 3 juli 1971 overleed in zijn hotel in Parijs. Jim Morrison schreef volgens veilinghuis Profiles in History onder meer het volgende in zijn notitieboekje:

“Sometimes I feel as if there’s a vast guerrilla war going on for the mind of man, com[munist] x com[munist], cap[italist] x cap[italist], artist x artist. And the stakes are huge. Will we spoil the best secrets of life or will we help to free a New Kind of Man?

- advertentie -

Behalve het notitieboekje wordt ook de handgeschreven songtekst van Riders on the Storm geveild. Dit was het laatste nummer dat Jim Morrison met The Doors opnam.

Verder worden in Los Angeles onder meer een beroemde handgemaakte gitaar van Eddie Van Halen en een trouwring van Elvis Presley geveild.

Rotterdams Jaarboekje bestaat 125 jaarIn 1888 verscheen de…
Catacomben van Priscilla - Google Street ViewHet catacombencomplex…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: