Laatste overlevende Hindenburg-ramp overleden

Ramp met de Hindenburg, 1937

Ramp met de Hindenburg, 1937

In Frankfurt is deze week Werner Franz overleden. Hij was de laatste overlevende van de ramp met de Hindenburg-zeppelin. De Duitser overleed op 92-jarige leeftijd.

Werner Franz reisde in 1937 op veertienjarige leeftijd als hutjongen mee met de beroemde LZ129 Hindenburg. Dit was destijds het grootste passagiersluchtschip dat ooit was gebouwd.

Het luchtschip had slechts een jaar dienst gedaan toen het op de zesde mei van het jaar 1937 bij de stad Lakehurst bij New York vlam vatte. Binnen een minuut was het luchtschip volledig vernietigd. Van de 97 personen aan boord kwamen er 36 om het leven. Werner Franz wist uit de zeppelin te springen en redde zo zijn leven.

Lees ook: De ramp met de Hindenburg (1937)

- advertentie -
Het Cocktail Trio in 1963 (cc - AVRO)
Het Cocktail Trio in 1963 (cc - AVRO)De…
Het stuk taart (Nate D. Sanders)
Het stuk taart (Nate D. Sanders)Een oud maar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: