Laatste WOI-veteraan overleden

Florence Green

De laatste veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, Florence Green, is op 110-jarige leeftijd overleden. Hierdoor is er voor zover bekend niemand meer in leven die tussen 1914 en 1918 in dienst was van de oorlogvoerende mogendheden.

Florence Green werkte tijdens de Eerste Wereldoorlog bij de Women’s Royal Air Force. Ze werd pas in 2010 officieel gekwalificeerd als veteraan, omdat ze jarenlang niet over haaroorlogsverleden had gesproken.

- advertentie -

Green werd ‘gevonden’ nadat een Britse correspondent haar naam tegenkwam in de Nationale Archieven. Ze bleek zich twee maanden voor het einde van de Eerste Wereldoorlog te hebben aangesloten bij de Woman Royal Air Force (WRAF). Ze werkte daar als serveerster voor RAF-officieren.

Green, die destijds in Londen woonde heeft zich zelf nooit gerealiseerd dat ze veteraan was. Tegenover een Britse krant zei ze enige tijd geleden: “Ik heb erg genoten van mijn tijd bij de WRAF, eigenlijk had ik de tijd van m’n leven. Het was een mooie ervaring en ik ben trots.”

Green overleed twee weken voor haar 111e verjaardag. Vorig jaar overleed de laatste veteraan die ook zelf heeft meegevochten, de Brit Claude Stanley Choules.

War HorseSinds deze week is in de bioscopen War…
Lotte Kaatee studeerde journalistiek en internationale betrekkingen. Heeft gewerkt bij de NPO…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: