Lachen met Limburgers op 1 april (1958)

1 april, grot ontdekt in Klimmen

1 april, grot ontdekt in Klimmen

Inwoners van het dorpje Klimmen in Zuid-Limburg wisten in 1958 een groot aantal journalisten bij de neus te nemen. Op 1 april reisden de journalisten af naar het dorp nadat de dagen daarvoor opzienbarende berichten waren verschenen over een nieuw ontdekte grot. Daar zouden onder meer zeer oude tekeningen zijn aangetroffen.

Tijdens een speciaal belegde persconferentie kregen de journalisten meer informatie over de grot. Vervolgens werden de leden van de pers uitgenodigd om de grot zelf te bezoeken. De cameramensen en verslaggevers kropen enige tijd door de grot en deden toen zelf een bijzondere ontdekking…

Lees ook: 1 april, grappendag

Maerten de Vos, Mozes met de tafelen der…
Detail van de cover van 'Het huis in de Rothschildstraat'
Detail van de cover van 'Het huis in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: