Lalique Museum verwerft bijzondere broche

Afb: Glaswerkmuseum Lalique

Glaswerkmuseum Lalique in Doesburg heeft naar eigen zeggen een niet eerder ontdekte broche van de Franse edelsmid René Lalique verworven. Volgens het museum staat Lalique bekend als de “de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst”.

De broche zou rond 1910 zijn vervaardigd en niet eerder op de internationale markt gesignaleerd zijn. Het juweel was lange tijd eigendom van een particulier uit de Verenigde Staten. Het museum heeft de broche aangekocht met de hulp van een Gelderse investeerder. Het museum:


De ontdekking zou vergeleken kunnen worden met de ontdekking van een tot nog toe onbekend Van Gogh-schilderij.

Op de gouden broche is een beeld te zien van een in pauwenveren gehulde vrouw. Volgens het museum symboliseert deze vrouw intuïtie en uithoudingsvermogen. De pauwenveren staan voor eeuwigheid en onsterfelijkheid en verleiding en hoogmoed. De broche is van 14-karaats goud en ruim vijf centimeter groot.

- advertentie -

De ontdekte broche is sinds donderdag te bezichtigen in het Gelderse museum.

Gerelateerde boeken:

groninger-museum-gr
Riviergezicht met aanlegplaats - Maerten Fransz. van der Hulst…
[caption id="attachment_22394" align="alignnone" width="560"]Foto: Museum van de Twintigste Eeuw De rol van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: