Lech Walesa onthult standbeeld Ronald Reagan

De voormalige Poolse president en vakbondsleider Lech Walesa heeft maandag in Warschau een monument voor de Amerikaanse president Ronald Reagan onthuld.

Het beeld van de Amerikaanse president heeft een plek gekregen aan de zogenaamde Trakt Krolewski (Koningsweg), vlakbij de ambassades van de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk.

In veel landen in oost-Europa wordt Reagan gezien als een held vanwege zijn rol bij de val van het communisme. Eerder dit jaar werden ook in Boedapest en Londen al een

- advertentie -standbeelden voor de veertigste president van de Verenigde Staten opgericht. Volgende week volgt nog een standbeeld in Georgië.

Het bronzen beeld in Warschau is 3,5 meter hoog en beeld het historisch moment uit waarop Reagan, staand voor de Brandenburger Tor in Berlijn, de Sovjet-Unie opriep de Berlijnse Muur neer te halen. Op 12 juni 1987 zei hij in Berlijn:

Mr. Gorbachev, tear down this wall!

Tijdens de onthulling van het beeld zei oud-vakbondsleider Lech Walesa onder meer dat Reagan behoorde tot de groten der aarde die zorden dat de Koude Oorlog op een vreedzame manier werd beëindigd.

Frank SinatraVolgens biograaf Darwin Porter heeft de wereldberoemde zanger…
Een van de bekendere boeken van de historicusDe Nederlandse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: