Leden Knesset herdenken bevrijding Auschwitz

Barakken in Auschwitz

Barakken in Auschwitz

Zo’n vijftig leden van het Israëlische parlement, de Knesset, brachten maandag een bezoek aan Auschwitz om te herdenken dat het vernietigingskamp 69 jaar eerder werd bevrijd door het Rode Leger.

Volgens de NOS waren niet eerder zoveel leden van de Knesset tegelijkertijd in Auschwitz aanwezig. De herdenking werd ook bijgewoond door enkele Israëlische ministers en twintig personen die de verschrikkingen van het kamp overleefden.

Lees ook: De bevrijding van Auschwitz – 27 januari 1945
…en: Lippenstift voor een Holocaust-overlevende

Knesset-leden naar Auschwitz

- advertentie -
Britse soldaten in Bergen-Belsen, april 1945De Holocaust was…
Een makelaar in Pruisen - Nicole MontagneAnders kijken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: