Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden mag zich in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. Naast Leeuwarden waren ook Eindhoven en Maastricht kandidaat voor de titel.


In 2018 leveren Nederland en Malta een Culturele Hoofdstad van Europa. Een internationale jury heeft de kandidaten de afgelopen tijd bezocht en uiteindelijk gaat de titel dus naar Leeuwarden. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van de innovatieve aanpak die in het bidbook van de stad werd gepresenteerd.

Aanvankelijk waren ook Den Haag en Utrecht in de race voor de titel. Die steden vielen eind vorig jaar echter al af. Namens Nederland zijn eerder Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) al Culturele Hoofdstad van Europa geweest.

Namens Malta is Valetta in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa.

- advertentie -

Leeuwarden is uiteraard zeer blij met de uitverkiezing. Op de website schrijft de gemeente:

Wij zien kansen voor meer werkgelegenheid, meer bezoekers en een sterkere (inter)nationale positionering van onze stad en provincie. De synergie die we in alle lagen in de samenleving hebben gevoeld, willen we vasthouden. Daarmee zullen wij Leeuwarden en Fryslân de komende jaren in de schijnwerpers plaatsen.

Het kabinet heeft 7,5 miljoen euro gereserveerd voor de Culturele Hoofdstad van Europa.

Victoria amazonica in de Victoriakas van de Hortus…
Uitvoering van Raaijmakers werk 'De Val van Mussolini',…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: