Leica-camera brengt 2,16 miljoen euro op

De Leica

Voor een Leica-camera uit 1923 is afgelopen weekend bij een veiling in Wenen een recordbedrag van 2,16 miljoen euro betaald. Veilinghuis Westlicht heeft dat bekendgemaakt.

Het veilinghuis verwachtte dat de oude camera tussen de 600.000 en 800.000 euro zou opbrengen maar dat bedrag werd dus ruim overschreden. Het toestel uit de zogenaamde 0-serie werd gekocht door een schriftelijke bieder die onbekend wilde blijven.

De camera werd afgehamerd op 1,8 miljoen euro, met belastingen komt het bedrag uiteindelijk op 2.160.000 euro. Een absoluut record voor een Leica-camera. Het vorige record dateerde uit 2011. Toen werd 1,32 miljoen euro betaald voor een ander toestel uit de 0-serie van de Duitse cameraproducent.

De linoleumsnede van PicassoDe 46-jarige Amerikaan Zachary Bodish bracht…
Foto van een 'limesreis' van enige rijd geleden
Romeinen in NederlandVanaf volgende week maandag reizen er Romeinen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: