Leidse musea lanceren culturele wandelroute

Topstukken aan het Rapenburg

Sinds vrijdag heeft Leiden een nieuwe culturele stadswandeling. De route, getiteld Topstukken aan het Rapenburg, is samengesteld door Het Sieboldhuis, de Hortus botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden (RMO).

De musea liggen alle drie aan deze bekendste gracht van Leiden. De wandelroute voert de wandelaars uiteraard langs de topstukken van de drie musea maar ook langs de verschillende historische plekken rond de gracht.Bij de culturele stadswandeling is een routeboekje uitgebracht met veel foto’s van het Rapenburg. Het RMO:

- advertentie -

Het boekje geeft ook achtergrondinformatie over de aan de gracht gelegen historische panden, zoals het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en natuurlijk de gracht zelf. Bovendien komen de belangrijkste topstukken van de musea aan bod.

Het boekje is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Japans en Duits en sinds vrijdag te koop bij de museumwinkels van de drie deelnemende musea. De route is, exclusief museumbezoek, ongeveer een kilometer lang.

Memling in St-JanDe musea in Brugge hebben vorig jaar…
jan-van-eyck-grafelijke-vispartij-gr
De Grafelijke vispartij - Jan van Eyck (Louvre)In Museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: