‘Lekker lachen om een 15-jarig meisje dat door honger en tyfus om het leven is gekomen’

Leon de Winter - Foto: CC

Leon de Winter – Foto: CC

Auteur Leon de Winter windt zich op over een interview met columniste Sylvia Witteman dat afgelopen weekend in de Volkskrant werd gepubliceerd. In dit interview zegt Witteman onder meer dat ze graag grappen maakt over concentratiekampen en Anne Frank.

Die opmerkingen schoten Leon de Winter in het verkeerde keelgat. Hij schreef een vlammend opiniestuk maar dat werd geweigerd door de Volkskrant waar de echtgenoot van Sylvia Witteman, Philippe Remarque, hoofdredacteur is. De Telegraaf besloot het opiniestuk wel te plaatsen. De Winter verwijt de columniste hypocrisie.

Lekker lachen om een vijftienjarig meisje dat door honger en tyfus om het leven is gekomen. Dat vindt Syl lekker. En haar vrienden ook. Want niets is heilig voor Syl. (…) Moet haar man-de-hoofdredacteur van de Volkskrant dan ook altijd lekker meelachen om die harde grappen over Anne Frank?

De Winter denkt dat de ingezonden brief door de Volkskrant werd geweigerd omdat Witteman getrouwd is met de hoofdredacteur.

Interessant is ook om te weten dat er volwassen vriendenkringen in weldenkend, leuk-links en welvarend Amsterdam zijn die echt veel pret hebben bij harde grappen over Anne Frank.

Sylvia Witteman heeft het stuk van De Winter inmiddels ook gelezen maar is er niet van onder de indruk. Op haar Twitter schrijft ze onder meer:

- advertentie -

Scène uit de zwarte komedie 'Verzet' van Rob…
Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: