Letterkundig Museum verwerft originelen Mulisch

Foto: Veilinghuis Bubb Kuyper

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft twee bijzondere originelen van Harry Mulisch verworven. Het gaat om de manuscripten van Mulisch’ werken Archibald Strohalm en De diamant.

De stukken kwamen woensdagavond ter veiling. Het Letterkundig Museum betaalde in totaal 21.500 euro voor de originelen. Voor Archibald Strohalm legde het museum 15.000 euro neer en voor De diamant 6.500 euro.

Archibald strohalm is de debuutroman

- advertentie -van de eind oktober 2010 overleden auteur Harry Mulisch. Het boek werd in 1952 gepubliceerd bij de Bezige Bij. Het manuscript was een jaar eerder bekroond met de prestigieuze Reina Prinsen Geerligsprijs. Het geveilde typoscript van Archibald Strohalm omdat dit manuscript voorzien is van een groot aantal persoonlijke notities van de auteur. Mulisch´ roman De diamant verscheen in 1954.

De veiling van de originele stukken vond woensdag plaats bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem.

Opsporingsbericht InterpolDe voortvluchtige Servische ex-generaal Ratko Mladic is donderdag…
vrijheid-meningsuiting
Vrijheid van meningsuitingOok tijdens de vroege middeleeuwen was 'vrijheid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: