Leven met Oranje: De Greet Hofmans-affaire

Krantenbericht over de Greet Hofmans-affaire - Still YouTube

Krantenbericht over de Greet Hofmans-affaire – Still YouTube

In het kader van de tentoonstelling Leven met Oranje bij Beeld en Geluid in Hilversum vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes wekelijks over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media.

Deze week staat hij stil bij de Greet Hofmans-affaire. Terwijl er in het huwelijk tussen Juliana en Bernhard enorme spanningen waren trad het koninklijk paar in 1956 naar buiten alsof er niets aan de hand was. Wijfjes spreekt van een sterk staaltje image building en wijst er ook op dat het Polygoonjournaal het spel van Juliana en Bernhard vrij braaf meespeelde.

Zie hier de rubriek bij Beeld & Geluid

Huub Wijfjes over de beelden:

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Daar is hij weer - Timur Vermes
Daar is hij weer - Timur VermesTimur Vermes…
Anne FrankJessica Durlacher en Leon de Winter schreven…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: