Leven met Oranje: Koningshuis en de media

Leven met Oranje - Huub Wijfjes

Leven met Oranje – Huub Wijfjes

Bij Beeld en Geluid in Hilversum is momenteel een tentoonstelling te zien waarin de relatie van de Nederlanders met Oranje centraal staat. Aanleiding voor de tentoonstelling is de viering 200 jaar koninkrijk.

Sinds deze week plaatst het museum iedere maandag een video op zijn website waarin een gastcurator iets vertelt over het koningshuis, aan de hand van zelfgekozen fragmenten uit het archief. We plaatsen deze video’s de komende weken ook op Historiek.

In de eerste aflevering vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media. Te zien is de inhuldiging van Wilhelmina, volgens de historicus de eerste multimediale gebeurtenis in ons land:

Lees ook: Abraham Kuyper legde bij inhuldiging Wilhelmina geen eed af
Zie hier de rubriek bij Beeld & Geluid

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Zonsondergang bij Montmajour - Vicnent van Gogh, 1888…
[caption id="attachment_36607" align="alignleft" width="265"] Mandela: Long Walk to FreedomIn de nieuwe film…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: