Levenslang voor Argentijnse oud-generaal

Still YouTube

De Argentijnse oud-generaal Eduardo Cabanillas is donderdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in verband met misdaden die hij in de jaren zeventig beging.

Cabanillas gaf in de jaren zeventig leiding aan een detentiecentrum van het Videla-regime. In deze geheime gevangenis genaamd Automotores Orletti werden tegenstanders van het bewind gevangen gehouden, gemarteld en vermoord. Voormalig generaal Cabanillas is door de rechtbank verantwoordelijk gehouden voor de opsluiting, marteling en moord van tenminste 65 personen.Het merendeel van de slachtoffers was van Uruguayaanse afkomst. Cabanillas werd ook schuldig bevonden aan vijf moorden en werd veroordeeld tot levenslang.

- advertentie -

Het martelcentrum in Buenos Aires werd in de jaren zeventig opgericht in het kader van operatie Condor. Onder deze codenaam werkten Latijns-Amerikaanse regimes destijds samen bij de opsporing en uitschakeling van zogenaamde ‘subversieve elementen’.

Behalve Cabanillas werden drie voormalige agenten van de Argentijnse geheime dienst donderdag veroordeeld tot 25 jaar cel.

Mahatma GandhiIn India is met grote schok gereageerd op…
Nieuw inzicht Romeins grafritueel Opgravingen in Zoelen werpen een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: