Lezen en schrijven met Anne Frank

Gedurende de maand mei is in Centre Céramique in Maastricht een kindertentoonstelling te zien over het leven van Anne Frank.

Met de tentoonstelling, getiteld Lezen en schrijven met Anne Frank, wil het museum kinderen motiveren tot lezen en schrijven met Anne Frank als bron van inspiratie. In de tentoonstelling wordt Anne Frank gepresenteerd als schrijfster en wordt beknopt haar levensgeschiedenis verteld. Dit in haar eigen woorden uit haar dagboek: Het Achterhuis.Centre Céramique:

- advertentie -

Anne is wereldberoemd om haar dagboek, maar dat ze ook verhaaltjes heeft geschreven is minder bekend. Ruim dertig verhaaltjes schreef ze in een speciaal schrift met als titel: ‘Verhaaltjes en gebeurtenissen uit het Achterhuis’. In haar ‘Mooie zinnenboek’ schreef ze mooie zinnen over uit boeken die ze las. De tentoonstelling laat een paar fragmenten uit het verhaaltjesboek zien en presenteert de boeken die Anne las tijdens de onderduikperiode.

De tentoonstelling is door de Anne Frank Stichting speciaal gemaakt voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Hij is te bezoeken van 1 tot en met 31 mei 2012.

Eugene Jacoby - Foto: Rogier Fokke - NMKampVughtNationaal Monument…
Op 4 mei gaan de vlaggen halfstokHet Nationaal Comité…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: