Lichamen Amerikaanse soldaten gevonden in Groesbeek

Operatie Market Garden

Bij een weiland in Groesbeek zijn stoffelijke resten van twee Amerikaanse soldaten gevonden. Vermoedelijk gaat het om soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, meldt dagblad de Gelderlander.

De resten werden gevonden langs een weiland aan de Wylerbaan in Groesbeek. Identificatie heeft nog niet plaatsgevonden. Defensie weet nog niet wie er onderzoek gaat doen naar de lichamen. Mogelijk wordt er een dienst uit de Verenigde Staten ingeschakeld.De lichamen zijn voorlopig door medewerkers van de bergings- en identificatiedienst van defensie geborgen.

- advertentie -

In september 1944 landden, in het kader van Operatie Market Garden, bij Groesbeek duizenden geallieerde parachutisten. De aibornes moesten bruggen in de regio veroveren op de Duitsers. Rondom Groesbeek werd tot februari 1945 hevig gevochten.

Duitse bunker gevonden in Maasdijk In Maasdijk, een dorp…
Herinneringscentrum Kamp WesterborkEind september wordt in het Herinneringscentrum Kamp…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: