Lichtinstallatie brengt Berlijnse Muur weer even terug

Bijna achtduizend lichtballonnen symboliseren dit weekend de muur die Berlijn tot 1989 verdeelde in een oostelijk en westelijk deel.


Dit weekend wordt in de Duitse hoofdstad de val van de Berlijnse Muur herdacht. De beruchte muur scheidde het kapitalistische West- en het communistische Oost-Berlijn van 13 augustus 1961 tot 9 november 1989.

Boodschappen

Met een zogenaamde ‘Lichtgrenze’, bestaande uit bijna achtduizend lichtballonnen, wordt de loop van de muur, die vandaag de dag voor het grootste deel verdwenen is, gemarkeerd. Het tijdelijke monument werd vrijdagavond onthuld door Klaus Wowereit, de huidige burgemeester van Berlijn.

Er is ook een website gelanceerd waarop mensen boodschappen voor de ballonnen achter kunnen laten.

- advertentie -

De van van de Berlijnse Muur wordt dit weekend op verschillende plekken in Berlijn herdacht. Michail Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, is ook bij de herdenkingen aanwezig.

Onthulling van de ‘Lichtgrenze’:

Photochrom van de Gentse Sint-Baafsabdij (Library of Congress)
Op een zonnige dag tijdens het weekend rondkuieren in een middeleeuwse stad,…
Gat in de Berlijnse Muur
Berlijnse MuurDe 25-jarige herdenking van de val van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: