Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur Rembrandthuis

Lidewij de Koekkoek

Lidewij de Koekkoek

Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam heeft per oktober een nieuwe directeur: Lidewij de Koekkoek. De nieuwe directeur studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en is sinds 2008 Directeur-Bestuurder van Stichting Stedelijk Museum Alkmaar.

De nieuwe directeur reageert verheugd op haar nieuwe baan:

‘Museum Het Rembrandthuis biedt een mooie nieuwe uitdaging waar ik erg naar uit kijk. De basis die is gelegd door de huidige directeur Michael Huijser is goed en de ambities van het nieuwe kunstenplan spreken me zeer aan.’

Rembrandt woonde en werkte tussen 1639 en 1658 in een monumentaal huis aan de Jodenbreestraat, dat sinds 1911 een museum is. Aan de hand van een inventarislijst uit 1656 is het huis aan het eind van de twintigste eeuw heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de zeventiende eeuw. In het Rembrandthuis worden dagelijks ets- en verfdemonstraties gegeven, die laten zien hoe hij destijds werkte.

Het Rembrandthuis bezit, naast het voormalige woonhuis van Rembrandt, een bijna complete etsencollectie van Rembrandt. In de moderne museumvleugel zijn doorlopend tijdelijke exposities te zien, met werk van Rembrandt, voorgangers, tijdgenoten en navolgers.

- advertentie -

Boek: Rembrandts Huys – Amsterdam in 1656

De spectaculaire achthoekige hofkapel in Aken, door Karel de Grote gebouwd naar Byzantijns model en met oogverblindende mozaïeken, is een prachtig voorbeeld van Byzantijnse invloed.
Ooit was het één van de belangrijkste rijken ter wereld: het Byzantijnse…
Rijksmuseum Twenthe - cc
Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle werken vanaf deze maand nauw samen. Er…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: