‘Lodewijk, jij wordt konijn van Hollande’

Promotievideo voor Maand van de Geschiedenis

Het koninklijk huis heeft wat de organisatie van de Maand van de Geschiedenis betreft wel iets weg van een soap. Voor de komende editie van de geschiedenismaand, die als thema Vorst & Volk heeft, is daarom een bijzondere promofilmpje gemaakt waarin de geschiedenis van het koningshuis wordt gepresenteerd als een hele lange aflevering van de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Het grootste historische evenement van Nederland, dat georganiseerd wordt door het Openluchtmuseum, is in oktober toe aan de tiende editie. Naar aanleiding van de viering van tweehonderd jaar koninkrijk staat het evenement helemaal in het teken van de Nederlandse band met het koningshuis. Bezoek www.maandvandegeschiedenis.nl voor meer informatie over de Maand van de Geschiedenis.

Lees hier achtergrondverhalen over ‘Vorst & Volk’ op Historiek

- advertentie -
Detail van de filmcoverWoensdag gaat in Utrecht de…
De archeologische vindplaats Tell Brak - Foto: CC-Bertramz
De BBC-serie Ancient Worlds, gepresenteerd door de Britse historicus Richard Miles, gaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: