Logo Google in teken 21 juli, de Nationale Feestdag van België

Logo Google in teken 21 juli, de Nationale Feestdag van België

Op deze dag in 1831 legde Leopold I, de eerste koning van België, zijn eed af. Ter gelegenheid daarvan is 21 juli nog altijd de nationale feestdag. Google staat zondag bij dat feit stil met een speciaal logo. De dag is vandaag extra bijzonder omdat er een troonswisseling plaatsvindt.

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s.


Ter genegenheid van de Nationale Feestdag is op de Belgische startpagina van Google zo’n aangepast logo te zien. In dit logo zijn enkele symbolen van de Belgische monarchie te vinden.

- advertentie -

De eenentwintigste juli is de nationale feestdag van België omdat op die dag de eerste koning van het land, Leopold I, de grondwettelijke eed aflegde. Het land was in 1830 in opstand gekomen tegen koning Willem I van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden waar België tot dat moment nog onderdeel van uitmaakte. De veelal katholieke Belgen waren onder meer niet blij met het feit dat de koning protestants was en veel Franstalige edelen hadden er moeite mee dat de regering Nederlands sprak.

Lees hier meer over de historische achtergrond van de nationale feestdag van België.

Gerelateerde boeken:

Albert DeSalvoAlbert DeSalvo blijkt inderdaad de 'Boston Strangler' te…
Khirbet Qeiyafa - Foto: Israel Antiquities Authority Israëlische archeologen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: