Loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt

Sint-Amandsberg – Foto: CC/LimoWreck


In Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent, hebben archeologen loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. De vondst werd gedaan door medewerkers van archeologisch adviesbureau BAAC.

Archeologen onderzoeken sinds eind mei een ongeveer vijf hectare groot terrein in Sint-Amandsberg. Dit voorafgaand aan een groot woningbouwproject. In het gebied zijn recent ongeveer één kilometer loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd.Het gaat volgens de archeologen om standaard loopgraven die mogelijk met behulp van heuveltjes zand of zandzakjes werden opgehoogd. De greppels zijn ongeveer één meter diep en vijftig centimeter breed. In de loopgraven hebben de archeologen materiaal van Duitse soldaten gevonden, waaronder blikjes en bierflesjes. Munitie werd er echter nauwelijks gevonden.

- advertentie -

Naast de loopgraven hebben de archeologen in het gebied recent ook een grafheuvel uit de middenbronstijd gevonden. Eerder waren op het terrein al drie van dit soort grafheuvels gevonden. De grafheuvels hebben een diameter van 20 tot 32 meter en dateren van ongeveer 2000 tot 1000 voor Christus.

Barak 1B - Foto: Stichting Barak 1BDe Rijksdienst voor…
Foto: ARC - L. de JongBij een opgraving in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: