Louvre koopt waardevol werk Jan Maelwael

Museum het Louvre in Parijs heeft een werk gekocht van de Frans-Nederlandse schilder Jan Maelwael voor een bedrag van 7,8 miljoen euro.

Jan Maelwael (ca. 1370-1415), in Frankrijk bekend onder de naam Jean Malouel, was een oom van de beroemde gebroeders van Limburg. Hij werd voor 1370 geboren in Nijmegen en trok in 1396 naar Parijs waar hij in dienst trad van Isabella van Beieren. In 1397 volgde hij Jean de Beaumetz op als hofschilder van Filips de Stoute.Jan Maelwael was een van de eersten die de Vlaamse schilderkunst in Frankrijk introduceerde.

- advertentie -

Het Louvre kocht deze week een schilderij van Maelwael getiteld Zittende Christus gesteund door de Heilige Johannes. De vorige eigenaar kocht het werk in 1985 voor een paar honderd frank van een priester.

Het Louvre heeft maar liefst twaalf jaar over de verkoop onderhandeld met de vorige eigenaar.

Spoorwegmuseum in Utrecht
Nederlands Spoorwegmuseum De gezamenlijke Utrechtse musea hebben in 2011…
Henri de Toulouse-Lautrec, Affiche voor de roman Reine de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: