Louvre krijgt vleugel met islamkunst

Afbeelding: Mario Bellini Architects

Bij museum het Louvre in Parijs wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een grote nieuwe museumvleugel. In de nieuwe tentoonstellingsruimte zal het beroemde museum zijn collectie islamkunst gaan presenteren.

De nieuwe vleugel is ontworpen door de Italiaanse architect Mario Bellini. Met name het golvende dak springt in het oog. Dit dak, dat daglicht doorlaat en ondersteund wordt door acht dunne buizen, staat symbool voor een zijden sluier.De tentoonstellingsruimte heeft een oppervlakte van 2.800 vierkante meter. Het Louvre heeft voor zijn islamproject onder meer financiële steun ontvangen van landen als Marokko, Koeweit en Oman. Het startschot voor het project werd in 2002 gegeven door de toenmalige Franse president Jacques Chirac. De eerste steen werd zes jaar later gelegd door diens opvolger, Nicolas Sarkozy.

- advertentie -

In de nieuwe vleugel wil het Louvre de grootsheid en het belang van de islamkunst in de wereldgeschiedenis tonen. De collectie islamkunst van het museum bestaat uit ongeveer tweeduizend stukken.

Het is de bedoeling dat de nieuwe tentoonstellingsruimte aankomende zomer opengesteld wordt voor het publiek.

Foto: Ralph Richter © Groninger MuseumVanwege hoog water in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: