Luchtvaartpionier Geraldine ‘Jerrie’ Mock (88) overleden

Geraldine 'Jerrie' Mock in 1964 - cc

Geraldine ‘Jerrie’ Mock in 1964 – cc

De Amerikaanse luchtvaartpionier Geraldine “Jerrie” Mock is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. Ze is de geschiedenisboeken ingegaan als de eerste vrouw die solo rond de wereld vloog.

De in 1925 geboren Amerikaanse was al van jongs af aan geïnteresseerd in de luchtvaart. Ze volgde onder meer een luchtvaartopleiding in Ohio. In 1964, Geraldine Mock was toen 38 jaar oud, maakte ze haar beroemde vlucht. In een Cessna 180 vloog ze in 29 dagen rond de wereld. Onderweg had ze het soms zwaar te verduren, onder meer tijdens een kabelbrand in de radiozendinstallatie.

De recordvlucht maakte de Amerikaanse wereldberoemd. Mock werd ook wel ‘de vliegende huisvrouw’ genoemd.

Still YouTube
Still YouTubeDe Britse schatzoeker John Stoner deed vorige…
Detail van de cover
In het boek De zondvloed 1916-1931: het ontstaan van een nieuwe wereldorde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: