Maand van de Geschiedenis bijna van start

Nog een week en dan is het weer tijd voor de Maand van de Geschiedenis waarin honderden musea, archieven en bibliotheken activiteiten organiseren rond het thema Vorst & Volk.


Het grootste historische evenement, dat georganiseerd wordt door het Openluchtmuseum, is in oktober toe aan de tiende editie. Naar aanleiding van de viering van tweehonderd jaar koninkrijk staat het evenement helemaal in het teken van de Nederlandse band met het koningshuis. De organisatie van de maand:

Als de troonswisseling één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het Nederlands vorstenhuis zo nu en dan ongekend enthousiasme losmaakt. Maar Nederland kent ook een traditie van individuen en groepen die zich juist tegen het vorstenhuis afzetten. De verhouding tussen vorst en volk is door de eeuwen heen blijven veranderen. Keizers, koningen vanuit verre landen, stadhouders die zich geen koning mochten noemen, republieken en tenslotte toch weer koningen.

Het volledige programma van de geschiedenismaand is te vinden op www.maandvandegeschiedenis.nl

Maand van de Geschiedenisboek

Coen Verbraak schreef dit jaar het Maand van de Geschiedenisboek. In het boek, getiteld De ziel van Oranje, interviewt hij Jutta Chorus, Cees Fasseur, Maarten van Rossem, Paul Schnabel, Jolande Withuis en Annejet van der Zijl over het Nederlandse koningshuis. Het boek wordt uitgebracht door de CPNB en is gedurende de geschiedenismaand voor 2,95 euro te koop in de boekhandel.

- advertentie -

De officiële opening van de maand vindt op zaterdag 5 oktober plaats in het Rijksmuseum met de Nacht van de Geschiedenis. Bezoek voor meer informatie en kaartverkoop de website www.nachtvandegeschiedenis.nl

Partner

Historiek is partner van de Maand van de Geschiedenis. Voorafgaand en tijdens de geschiedenismaand plaatsen we berichten over het evenement en we hebben een speciale pagina aangemaakt met historische verhalen die aansluiten bij het thema Vorst & Volk.

De keerzijde van de keizer - Agave KruijssenHet…
De Muppets werden dinsdag overgedragen aan het museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: