Maand van de Geschiedenis start met festival

Promotiefoto voor de Maand van de Geschiedenis

Promotiefoto voor de Maand van de Geschiedenis

De jaarlijkse geschiedenismaand wordt dit keer afgetrapt met een Openingsfestival op Huis Doorn. Het festival is volgens de initiatiefnemers “de ontmoetingsplek voor liefhebbers van geschiedenis, politiek, literatuur, theater en muziek”.

Huis Doorn

Huis Doorn


De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en wordt – in samenwerking met verschillende partners (waaronder Historiek) – georganiseerd door het Openluchtmuseum. Gedurende de geschiedenismaand organiseren honderden instellingen activiteiten rond het thema van dit jaar: ‘Vriend & Vijand’. Een van de hoogtepunten van de maand is de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Openingsfestival

Het openingsfestival wordt gehouden op woensdag 1 oktober. Tijdens het festival is er onder meer aandacht voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het festival vindt dan ook plaats op Huis Doorn, een belangrijke fysieke plek in de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Verder lopen bezoekers kans levensechte paarden van het theaterfenomeen War Horse tegen het lijf te lopen en er is een optreden van de Konrad Kosellick Big Band met Ellen ten Damme.

Schrijfster Suzanna Jansen opent tijdens het festival de verkiezing Stuk van het Jaar 2014 waar bij Nederlandse archiefinstellingen op zoek gaan naar de mooiste archiefstukken. Ook wordt in Doorn het platform EersteWereldoorlog.nu gelanceerd, waar de komende vier jaar alle activiteiten rond de Eerste Wereldoorlog in Nederland te vinden zijn.

- advertentie -

Verder is er aandacht voor de Koude Oorlog en de betekenis daarvan in de actualiteit. Het complete programma is te vinden op maandvandegeschiedenis.nl/openingsfestival

Kaarten voor het festival (15 euro per stuk) zijn te koop via de website van de Maand van de Geschiedenis.

Robin Williams - cc
Robin Williams - ccDe bekende Amerikaanse acteur en…
Versiering boven de ingang van de kerk in Groenlo - cc
Versiering boven de ingang van de kerk in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: